dinsdag, oktober 30, 2007

Gaat dat zien !!!!!

Gisterenavond gemist maar vanavond in de herhaling en daarna op het net, de documentaire " Ik en het web" . Een docu over jongeren en het Internet. Hier enkele opvallende frasen uit een interview met de persoon die deze documentaire heeft gemaakt.

HOE ONDERSCHEIDT DE KRITIEK OP JONGEREN ZICH VAN HET ALOUDE GEKLAAG OVER 'DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG'?
'Heel veel dingen op internet worden niet bedacht door jongeren. Het zijn ouderen die precies weten hoe ze hun doelgroep moeten pakken. Dus het klagen van oudere generaties over de zedenloosheid van de jeugd van tegenwoordig is ongelofelijk hypocriet.

ZIJ LIJKEN ZO MACHTELOOS. KLOPT DAT?
Die ouders, en ook docenten, stellen zich erg als slachtoffer op. Sommige ouders in de documentaire spreken al echt dat hulpverlenerstaaltje. Zo van 'dat kunnen wij niet alleen, daar hebben wij zelf ook ondersteuning bij nodig'

De film vormde voor mij persoonlijk een oefening in voortschrijdend inzicht. Het beeld dat ik aan het begin had van kinderen die alleen maar stompzinnig achter die computer zaten, blijkt niet te kloppen.

WAT VOOR OUDERS WORDEN DEZE KINDEREN?
'Deze kinderen zijn conventioneler dan je denkt. Gewoon huisje-boompje-beestje, dat werk. En wat betreft internet zullen ze zelf veel strenger zijn voor hun eigen kinderen. Dan zeggen ze "Nee, daar mogen ze niet op, dat is veel te gevaarlijk". Hun eigen kroost stellen ze dus niet bloot aan de verleidingen op het net.

KIJKEN dus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten