maandag, juni 04, 2007

In Delf gaat alles van Zelluf

De TU Delft wil op termijn al haar onderwijsmateriaal, zoals dictaten, boeken, toetsen en video-opnames, gratis digitaal beschikbaar stellen. Er is een start gemaakt met de pilot-fase, gericht op het onderwijsmateriaal op masterniveau. Vanaf september 2007 tot en met februari 2008 volgen aanvullende pilots.

"De TU Delft wil met het beschikbaar stellen van haar onderwijsmateriaal bijdragen aan een klimaat van open kennisorganisaties die opereren in wereldwijde netwerken", vertelt prof. Jacob Fokkema, rector magnificus van de TU Delft. Aldus de website van de TU Delft.

Dit is werkelijk een goed initiatief. Stel dat alle TU's dit zouden doen en deze informatie ook nog goed vind en zoekbaar is dan wordt de waarde van informatie van de traditionele uitgevers minder. Nu nog voegen veel uitgevers waarde toe aan de content. Onder andere door het onderwijskundig ontwerp. Echter het onderwijskundig ontwerp zal langzaam verdwijnen als men volledig digitaal gaat want dan zijn Google of Youtube zelf het onderwijskundig ontwerp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten