dinsdag, oktober 30, 2007

Huis verkopen via het web: doen!!!!!!

Ik heb vorige week mijn huis verkocht via Makelaarsland. Dat is ons erg goed bevallen want we hebben de kiet in een week tijd kunnen verkopen boven de vraagprijs. Tadaaaa!! In 2000 toen ik mij huidige woning kocht was er de positie van de makelaar al aan erosie onderhevig maar in de gekte van toen was het zelfs erg belangrijk om een makelaar te nemen. Deze kon je huis immers, als enigste, op ook toen al de meest favoriete huizen site, Funda plaatsen. Aan die monopolie positie is gelukkig een eind gekomen en voor 795 euro incluis is mijn huis verpatst. Dit in tegenstelling tot vier andere makelaars die courtage bedragen hanteerde van 1,4 % tot 1,6%. Als ze daar dan nog eens kwaliteit voor zouden leveren ala, maar de geadviseerde vraagprijzen liepen flink uiteen met een maximaal verschil van 80.000 euro. Kortom, veel betalen om 80.000 euro mis te lopen, die is gek !!!!!

Los van het feit dat je met en beetje kennis van de huizenmarkt om je heen het goed zelf kunt (er komt trouwens ook nog een beedigd taxateur van makelaarsland je huis taxeren). kwam bij ons er ook nog een voordeel bij want door verkoop via het net zie je namelijk alle biedingen op je huis tegelijkertijd. Dat was vroeger niet zo want dan ging je in op het eerste bod wat je kreeg en bleef je onderhandelen totdat je er wel of niet uit kwam. Doordat wij een courant huis hebben/hadden kregen wij vier biedingen binnen en konden we in principe de hoogste kiezen. Dit hebben we niet gedaan, maar we zijn toen wel overgestapt op Open Inschrijving. Een ieder kon voor vorige week maandag 12.00 uur een bod uitbrengen. Het beste bod hebben we gekozen. leve het net, leve de transparantie

Gaat dat zien !!!!!

Gisterenavond gemist maar vanavond in de herhaling en daarna op het net, de documentaire " Ik en het web" . Een docu over jongeren en het Internet. Hier enkele opvallende frasen uit een interview met de persoon die deze documentaire heeft gemaakt.

HOE ONDERSCHEIDT DE KRITIEK OP JONGEREN ZICH VAN HET ALOUDE GEKLAAG OVER 'DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG'?
'Heel veel dingen op internet worden niet bedacht door jongeren. Het zijn ouderen die precies weten hoe ze hun doelgroep moeten pakken. Dus het klagen van oudere generaties over de zedenloosheid van de jeugd van tegenwoordig is ongelofelijk hypocriet.

ZIJ LIJKEN ZO MACHTELOOS. KLOPT DAT?
Die ouders, en ook docenten, stellen zich erg als slachtoffer op. Sommige ouders in de documentaire spreken al echt dat hulpverlenerstaaltje. Zo van 'dat kunnen wij niet alleen, daar hebben wij zelf ook ondersteuning bij nodig'

De film vormde voor mij persoonlijk een oefening in voortschrijdend inzicht. Het beeld dat ik aan het begin had van kinderen die alleen maar stompzinnig achter die computer zaten, blijkt niet te kloppen.

WAT VOOR OUDERS WORDEN DEZE KINDEREN?
'Deze kinderen zijn conventioneler dan je denkt. Gewoon huisje-boompje-beestje, dat werk. En wat betreft internet zullen ze zelf veel strenger zijn voor hun eigen kinderen. Dan zeggen ze "Nee, daar mogen ze niet op, dat is veel te gevaarlijk". Hun eigen kroost stellen ze dus niet bloot aan de verleidingen op het net.

KIJKEN dus

maandag, oktober 01, 2007

Value Network Creation

Ik kreeg van een relatie laatst een flyer opgestuurd rondom een Masterclass rondom bovengenoemd onderwerp. Ik heb deze flyer na een reminder mailtje net pas gelezen en denk dat het een onderwerp is wat de komende jaren sterk zal gaan groeien. Het sluit mijn inziens erg goed aan bij de Open Innovatie gedachte. Kortom niet meer teveel doen en denken vanuit de bestaande structuren maar veeleer over de grenzen heen gaan denken en vooral doen. Ik ga eens kijken of er geen mogelijkheid voor mij bestaat om die MasterClass te gaan volgen. Kijk ook nog even naar het verschil tussen gesloten innovatie en open innovatie. Treffend.